Svenska English

Massivet är bandet som står bredbent med ena foten i ett virvlande dansgolv, den andra foten på konsertscenen. De möttes kring sin gemensamma besatthet av sväng, finurliga arrangemang, improvisation samt stor dynamik och energi. Med virvlande valser som fläktar i håret och fartblinda polskor som river ner allt i sin väg bjuder Massivet på en säregen tolkning av folkmusik.

Massivet har de senaste åren visat sig vara ett uppskattat band både för konsert- och danspubliken med bejublade framträdanden på bl.a. Stockholms kulturfestival, Haapavesi Folkmusikfestival och Korrö Folkmusikfestival.

Valter Kinbom är en uppfinningsrik slagverkare som började studera bl.a kubanska och brasilianska rytmer och idag ägnar hela sitt liv åt att uppfinna, designa och bygga olika slagverksinstrument som trakteras av slagverkare i hela världen. Han spelar i en mängd band bl.a. med Simone Moreno, Erik Steen Flamenco Fusion och har senaste tiden även synts med Hedningarna.

Leif Ottosson är en ung accordionist i den svenska folkmusikscenen som sagt vara den första att överföra fiolspelmännens spelstil på sitt instrument. Han utmanar det konventionella sättet att hantera dragspelet på, och utöver detta är han också en briljant instrumentalist med stor konstnärlig bredd.

David Eriksson är nyckelharpisten och riksspelmannen som kan få igång vilket dansgolv som helst. Hans tolkningar av låtarna i Upplands- och Västerbottenstraditioner blir ofta en självklar mittpunkt. David kan också höras i bl.a. Lyy och Nyckelharps­orkestern.

Adrian Jones är en bred och väletablerad violinist och violast känd från band såsom Gjallarhorn, Folk All-in Band och Bowing 9. Han syns ofta som arrangör och kompositör där han utforskar den skandinaviska folkmusiken ur olika stilistiska perspektiv.

Erik Ronström är en av de mest anlitade gitarristerna i Folkmusiksverige, känd från bl.a. Stormsteg, Punsch och Triller. Med en osviklig känsla för driv och perkussivitet är han ständigt på jakt efter det riktigt följsamma stämspelet.